Bevere B - VCE Huise-Ouwegem 3 - 4

15-09-2017 20:00

Speeldag 3 inmiddels en voor de 2de week op rij een verplaatsing. Opnieuw geen zondagnamiddag voetbal, maar op vrijdagavond deze keer. Tegenstander was Sparta Bevere B. Bevere had voorlopig 1 op 6 na een gelijkspel tegen Munkzwalm B en een nederlaag vorige week op het veld van Petegem-Schelde. Opvallend, in beide wedstrijden kon Bevere de weg naar het doel nog niet vinden. Op papier een haalbare kaart dus, maar tegen de zogenaamde “B-ploegen” is het toch altijd opletten geblazen. Zo verscheen Maroy aan de aftrap bij de thuisploeg, het voorbije seizoen nog topschutter bij Bevere A.

Bij VCE was het vertrouwen een pak groter na de 4 op 6 tegen Kruishoutem B & Munkzwalm B. Op Alrik na, nog onvoldoende hersteld van zijn duimbreuk, kon de technische staf over een volledig fitte kern beschikken. Onze T1 gaf, na de overwinning van vorige week, het vertrouwen aan de 11 jongens die aan de wedstrijd tegen Munkzwalm B begonnen en voerde dus geen wijzigingen door.

Van bij de aftrap zagen we een gemotiveerd Bevere dat VCE direct bij de keel probeerde te grijpen. Iets waar de thuisploeg meteen in slaagde, mede door het ontbreken van de duelkracht en de slordige passing bij onze rood-witten.
Na 10 min dan ook de verdiende voorsprong voor Bevere. Na een knappe aanval op rechts werd de bal goed voorgebracht waar de aalvlugge spits goed voor zijn tegenstander kwam en de bal onhoudbaar in de korte hoek binnen knalde: 1 – 0 na 10 min spelen!
Het Beverse vertrouwen groeide met de minuut en enkele minuten later een dubbele achterstand voor VCE. Een knal van een Beverse aanvaller spatte uiteen op de deklat maar kapitein David was goed gevolgd om opnieuw de netten te doen trillen: 2 – 0 na 13 min spelen, afwerken aan 100% bij de thuisploeg en een rampzalige start voor onze boys!
VCE probeerde zich op karakter terug in de wedstrijd te knokken en begon stilaan meer en meer op te schuiven richting vijandig doel. Op een inworp draaide Lennert Salomon zich knap weg van zijn tegenstander waarna hij oog in oog kwam met de doelman, maar die lag goed in de weg van het schot.
Na goed 20 min spelen opnieuw opwinding in het kille Sparta stadion. Dries kwam Izquerdo-gewijs goed naar binnen vanop de rechterflank en trapte met zijn linker de aansluitingstreffer binnen: 2 – 1 na 21 min spelen, een belangrijk doelpunt!
Kort na de aansluitingstreffer opnieuw Dries. Uit een scherpe hoek kreeg hij de bal niet voorbij de doelman, die het schot in hoekschop duwde.
Op het halfuur opnieuw tegenslag voor VCE. Jelle begon steeds meer last te krijgen van een oude kwetsuur, iets waarmee hij kampt sinds hij een vrouwelijke topaanwinst wist te strikken in het zomermercato. Insiders zeggen dan ook dat zij aan de basis ligt van het kwaaltje aan zijn been. Zijn vervanger was Rubio Crucke. Laatst genoemde heerst de laatste weken bij Atletico Biljardo op het groene laken, benieuwd of hij zijn vorm kan doortrekken naar de groene grasmat.
Het spel speelde zich nu vooral af op de middenstrook en buiten enkele halve kansen aan beide kanten viel er niet veel meer te noteren in de eerste helft.

De 2de helft was amper afgetrapt, uw verslaggever had net op tijd zijn focus van de betere Romy-pils terug op de wedstrijd verlegd, als de gelijkmaker al een feit was. Captain Kev met goed storend werk waardoor de Beverse verdediger de bal inleverde bij Dries die er iets magistraal mee deed. Van buiten de zestien plaatste hij de bal heerlijk voorbij een kansloze doelman in de verste hoek: 2 – 2 na 47 min spelen, alles te herdoen!
VCE was nu heer en meester en probeerde zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Bevere concentreerde zich nu op het betere counterwerk, maar onze verdediging en gelegenheidsdoelman Seba hielden alles goed gesloten.
Meer nog, het was Bevere dat op een counter liep en na bijna een uur spelen tegen een achterstand aan keek. Lennert Salomon opende goed op Aaron , die op zijn beurt Dries vond. Onze dubbele doelpuntenmaker werd gestopt in de grote rechthoek, maar foutief zo oordeelde de scheidsrechter (en wie zijn wij om die brave man tegen te spreken?). Dries zette zich zelf achter de bal en bracht VCE 2 – 3 voor na 59 min spelen!
Bevere leek terug wakker geschud en VCE kwam niet echt meer tot aanvallen. Toch was het wachten tot een kwartier voor het einde op echt Bevers gevaar. Een hoekschop leek binnen te gaan maar met een knappe reflex ranselde Seba de bal van onder de deklat.
De thuisploeg werd er stilaan hopeloos van en rekende nu op hulp van bovenaf. Een voorzet werd uit buitenspelpositie knap in doel gesmasht maar de scheidsrechter liet zich niet vangen aan de hand van God en keurde het doelpunt af.
Andy werd in de ploeg gedropt om voor rust te zorgen in de rood-witte gelederen maar kon toch niet verhinderen dat Bevere langszij kwam. Bij een voorzet dacht onze kapitein dat ze bij Bevere er wel weer met hun handen zouden naar slaan, maar deze keer besloot de Beverse aanvaller om toch zijn kruin te gebruiken. Met een staalharde kopbal bracht hij Bevere terug in de wedstrijd: 3 – 3 na 82 min voetballen.
VCE nam geen genoegen met een gelijkspel en trok terug naar voor. Andy slaagde er in een vrije trap goed te verlengen naar Kevin, die net als vorige week Lennert Salomon vond in het strafschopgebied. Lennert twijfelde niet en schoot uit de draai VCE terug op voorsprong: 3 – 4 met nog een paar minuten op de klok!!
Bevere was te aangeslagen om nog te reageren en kon niet meer voor dreiging zorgen in de slotminuten, waarna de scheidsrechter het verlossende fluitsignaal liet weerklinken!

Een spektakelstuk dus aan de Doornikse Heerweg! Waar VCE de voorbije jaren in dit soort wedstrijden er niet in slaagde om een vuist te maken, lukte dit deze keer wel. Met heel veel inzet en veerkracht kwam VCE terug van een dubbele achterstand! Proficiat boys, iedereen voerde zijn taak uitstekend uit na de vroege achterstand! Knap hoe jullie bleven strijden voor elkaar en het kopje niet lieten hangen!

Door het verlies van Horebeke & Eine B schuift VCE op naar de 2de plaats in de stand! Een uitstekende seizoensstart dus! Volgende week terug een thuiswedstrijd, deze keer tegen Eine B! Opnieuw niet op zondagnamiddag maar omwille van de werktuigendagen en de Einse fietel op zaterdag om 17u!

Supporters op post dus om VCE hopelijk naar een 10 op 12 te schreeuwen!

 

Opstelling: Alrik, Thomas , Alex, Tom (46’ Lennert B.), Kevin, Jelle (27’ Ruben), Jordi, Simon, Aäron (75’ Andy), Lennert S. en Dries

Doelpunten: Dries (3x) & Lennert S.


 

Fotogalerij: Bevere B - VCE Huise-Ouwegem 3 - 4