Wedstrijdverslag Mater - VCE 2 - 2

31-08-2014 22:47

Meer dan een maand lang werkte iedereen keihard om klaar te zijn voor het grote werk: de competitie. Een verplaatsing naar Racing Mater was onze 1ste opdracht. Meteen geen makkelijke opdracht.
In vergelijking met vorige week nam Ruben C de plaats in van Stijn. Kenneth, die deze week onzeker was, kwam toch speelklaar aan de aftrap. Op de bank 1 opvallende naam. Bram B, die klaar was om als een gazelle met zijn waterzakje over het veld te dartelen.

Mater startte furieus aan de wedstrijd. Onze verdediging stond meteen scherp en verder dan enkele hoekschoppen en een vrije trap kwam Mater dan ook niet.
Na 5 min namen onze jongens het commando over met kansen voor Kenneth en Jeroen, wiens schot knap werd gepareerd door de goalie van Mater.
Een kwartier gespeeld, het sein voor Andy en zijn troepen om nog eens een versnelling hoger te schakelen. Andy zag een afgeweken schot naast dwarrelen, Dries kraakte zijn schot en Kenneth kon onvoldoende richting geven aan zijn schot. Aan kansen geen gebrek, enkel een doelpunt ontbrak.

Het bleef natuurlijk opletten voor de gevaarlijke tegenstoten van de thuisploeg. Als je dan 1 man best in de gaten houdt, is het Laurens Temmerman wel. Gelukkig voor ons stond ook zijn vizier nog niet op scherp, zijn poging uit een scherpe hoek vloog hoog over.
5 min later werd nog eens een Materse spits in de diepte gestuurd. Alrik kwam uit, kreeg de bal op het eerste zicht tegen de borst maar toch weerklonk een fluitsignaal (had hij dan toch een tentakel teveel gebruikt?). Consternatie dan ook bij spelers en supporters toen de scheidsrechter (al dan niet terecht) Alrik het rode karton toonde. 55 min verder met 10 man. Jeroen ging zonder gemor naar de zijlijn en Dries nam plaats onder de lat. De vrije trap die volgde was gelukkig ongevaarlijk.

Het spel werd wat potiger, Jelle werd onderuit getrapt. Met de adrenaline van net ervoor nog in het lijf reageerde onze stofzuiger net iets te gretig. Een gele kaart was zijn deel. Jelle niet tevreden, de puij wel!
Nog 5 min standhouden bergop en tegen de wind in. Dan kregen Nicky en Patrick voldoende de tijd om hier en daar bij te sturen.
We haalden zonder problemen het rustsignaal en konden een kwartiertje bekomen van alle commotie.

Wie dacht dat Mater vanaf nu het betere van het spel zou hebben, was goed mis. Onze roodhemden begonnen furieus aan de 2de helft. Kevin rukte goed mee op, kreeg de bal mooi toegespeeld maar kon helaas zijn schot niet laag genoeg houden.
1 minuut later en een voorzet van rechts vloog over alles en iedereen, maar opnieuw was Kevin goed mee geschoven. Brommerke twijfelde niet, nam de bal in 1 tijd op de slof. Helaas geen doelpunt van 't jaar op de openingsspeeldag maar een pegel op het doelhout. De lat trilde, wat volgde was een aardbeving van 5,6 op schaal van Richter.

De aardbeving had duidelijk zichtbare scheuren achtergelaten in de verdediging van Mater. Het begin van een dolle 10 minuten waarin eerst Dries D in het zijnet mikte op een verre uitworp van Ruben C (meisjes die dit kunstje live willen zien kunnen nu al kaartjes bestellen voor de eerst volgende thuiswedstrijd op www.wiewordtdevrouwvanruben.be). Ook Andy kreeg zijn schot niet binnen het kader en Kenneth zag zijn poging gered worden van de lijn. Kansen voldoende dus, maar zoals zo vaak in voetbal: wie zijn kansen niet afmaakt krijgt het spreekwoordelijke deksel op de neus.

Mater counterde snel en de spits van Mater knalde de 1-0 droog voorbij Dries B in de benedenhoek. Geen paniek, we hadden nog 25 min om alles recht te zetten.
Er moest wat risico genomen worden, er werd een 3-mansdefensie gevormd en een doorgebroken speler van Mater werd langs de zijlijn foutief gestopt door de uitgekomen Dries B. Gelukkig voor ons toonde de scheidsrechter nu het gele karton.
Toch bleek Mater dodelijk efficiënt want niet veel later jaagde Laurens Temmerman, weer hij, de bal tegen de netten. 2-0 en wedstrijd gespeeld denk je dan.

Maar als het mirakel van Sofia bestaat, waarom dan niet het mirakel van Mater. Onze 10 dappere helden bleven strijden voor elke bal en 10 min voor tijd kregen we een vrije trap aan de rand van de zestien. Dries D plaatste de bal naast de muur recht op de keeper. Hij kon de bal onvoldoende klemmen en Kenneth was er als de kippen bij om zijn 1ste van het seizoen binnen te tikken. 2-1, het geloof was helemaal terug.

Onze jongens grepen Mater nu volledig bij de keel. 5min voor tijd ging Dries D het spurtduel aan met de Materse verdediging. Het licht ging bij 1 van hen even uit en hij trapte in het strafschopgebied na op Dries D. Een logische rode kaart en strafschop waren het gevolg.
Andy nam zijn verantwoordelijkheid en zette de doelman van Mater op het verkeerde been. 2-2 en nu al een half mirakel.

Simon, toen al 20 min gretig ingevallen voor de leeg gestreden Ruben C, dolde nog eens met de Materse verdediging, dribbelde het strafschopgebied binnen en werd daar dan foutief gestopt. Opnieuw strafschop!
Als een echte kapitein nam Andy opnieuw zijn verantwoordelijkheid. De Heilige Maagd Maria vond een half mirakel blijkbaar al voldoende. De doelman stopte nu wel de strafschop (kop op Andy, volgende week zondag na de wedstrijd deze anonieme verslaggever trakteren op een etentje en alles is u vergeven.)

Niet veel later weerklonk het laatste fluitsignaal: 2-2 dus en gemengde gevoelens bij de spelers en supporters. Enerzijds terecht trots op hun prestatie, anderzijds ontgoocheld omdat we zeer dicht bij een geweldige stunt waren.
Maar toch moet het 1ste gevoel overheersen. Dit is een prestatie die ons vertrouwen moet geven voor de volgende weken!

Proficiat jongens en donderdag volgt dan ook een beloning na de training: apkes van de verslaggever!!

Opstelling: Alrik , Sven (66' Bjorn), Ruben VM, Stijn, Kevin, Jelle, Jeroen (37' Dries B), Ruben C (66' Simon, Kenneth, Andy en Dries DS.

Doelpunten: Kenneth en Andy.


 

Fotogalerij: Wedstrijdverslag VCE - Horebeke 2 - 1

De afbeeldinggalerij is leeg.