Maarkedal - VCE Huise-Ouwegem 1 - 2

02-10-2017 10:39

Na de moeizame overwinning vorige week tegen Eine B mochten we deze week als vice-leider een bezoek brengen aan leider Maarkedal. Geen verrassing als je ziet welke transfers er in het zomermercato werden afgesloten. Ook bij ons kwamen ze “shoppen”, Masimmo maakte deze zomer de overstap naar de tegenstander van vandaag.  De thuisploeg haalde de voorbije weken al enkele keren fors uit, waren voorlopig bezig aan een perfect parcours en hadden na 4 speeldagen een doelsaldo van +20. Maar toch reisde VCE af met het gevoel niet kansloos te zijn: zij hebben ook maar 2 benen en T1 Patrick had goeie herinneringen aan duels tegen de coach van Maarkedal in het verleden.
Bij VCE werd de ziekenboeg wel wat groter in aanloop naar de topper: captain Kev kreeg enkele weken rust voorgeschreven, vice-kapitein Jelle was nog niet fit en ook 3de kapitein in de pikorde, Andy, diende op de valreep af te haken met een achillespees-blessure. Behoorlijk wat kwaliteiten dus in de spionkop. Tom & Aäron werden wel gerecupereerd, waardoor we ook op het veld niet aan kwaliteit moesten inboeten.

VCE begon uitstekend aan de wedstrijd en voetbalde in de beginfase goed mee. Iedereen had “het plannetje” van de coach goed begrepen en al snel zagen we enkele kansen aan beide kanten. Maarkedal was vooral gevaarlijk via voorzetten die net niet in doel gedevieerd werden. Bij VCE zagen we gretige aanvallers die de verdediging niet lieten uitvoetballen en via dit storend werk kwam VCE dicht bij het openingsdoelpunt. Een terugspeelbal kon ternauwernood weggewerkt worden door de doelman, net niet in de voeten van Aäron. Ook Lennert Salomon kon enkele keren uit de 2de lijn uithalen, maar voorlopig zonder resultaat.
Achteraan zagen we alweer een ijzersterke verdediging waardoor topspits Timmermans geen ruimte kreeg en op het middenveld was Simon alweer heer en meester. Dit leverde behoorlijk wat frustraties op bij de thuisploeg waardoor we in minuut 20 al een sleutelmoment in de wedstrijd kregen. Simon vocht een zoveelste duel uit, viel hierbij ongelukkig op Masimmo maar de ref zag hier geen fout in. Hij sprong dan ook snel terug recht en werd hierbij langs achter onderuit getrapt door Masimmo. De goed leidende ref had dit duidelijk gezien en gehoord en kon niet anders dan rood trekken voor natrappen. Maarkedal dus nog 70 min verder met 10 man.
Enkele minuten later opnieuw opschudding. Timmermans ging neer in de zestienmeter maar opnieuw stond de ref goed opgesteld en trok terecht geel voor een schwalbe.
VCE kon voorlopig niet profiteren van de man meer situatie en op het halfuur werd een zoveelste voorzet foutief ingeschat door onze verdediging. Vandevenne stond moederziel alleen aan de 2de paal en trapte de 1 – 0 tegen de netten.
VCE was niet aangeslagen en bleef goed mee voetballen. Maar op grote kansen was het voorlopîg wachten. Ook aan de overkant had Alrik niet veel werk op te knappen. Rusten dus met een 1 – 0 achterstand.

Ruben bleef in de kleedkamer aan de rust, Audreas kwam in zijn plaats. Patrick had de tijd gehad om hier en daar wat tactisch bij te sturen waardoor VCE met verse moed aan de 2de helft kon beginnen.
De 2de helft begon net als de 1ste met 2 gretige ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Maarkedal kreeg als eerste een unieke mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar de voorzet werd van dichtbij tegen de lat getikt.
Enkele minuten later was het aan de overkant wel bingo. Na een knappe rush van Thomas bracht hij de bal scherp voor doel waarbij de Maarkedalse verdediger onder druk van Lennert Salomon zijn eigen doelman verschalkte: 1 – 1 na 57 min voetballen!
Maarkedal probeerde wel maar botste keer op keer op een uitstekend centraal duo Alex-Lennert. Alrik bedreigen zat er dus voorlopig niet echt in.
Aan de overzijde moest doelman Meirlaen, in een ver verleden nog bij de jeugd van VCE aan het werk, zich 2x onderscheiden op pogingen van Dries en Lennert.
De supporters van VCE leken zich te verzoenen met een gelijkspel maar dat was buiten Dries gerekend. Hij werd na goed voorbereidend werk diep gestuurd en nam plaatste van net buiten de zestien de bal enig mooi over de doelman in de kruising. Een ontlading van jewelste en een schitterend antwoord op de spreekkoren van de thuisaanhang: 1 – 2 na 85 min, alweer zijn 4de van het seizoen. Een stunt leek in de maak.
De thuisploeg zette nu alles op alles maar botste keer op keer op de ingevallen Timothy, centrale duo Alex-Lennert of op de in topvorm verkerende Thomas. 1 keer kwam Maarkedal toch nog dicht bij de gelijkmaker maar de kans werd vakkundig de nek omgedraaid en werd van dichtbij naast getrapt.
De scheidsrechter kon blijkbaar niet genoeg krijgen van het spektakel en bleef extra tijd bij tellen. Gelukkig bleef VCE ijzig kalm op het veld (ernaast was het iets minder) en gaf nu niets meer weg. Bij het laatste fluitsignaal dan ook euforische taferelen bij spelers en supporters!

Een schitterende overwinning dus en met 13 op 15 en nu echt top of the league. Dat in voetbal alles kan werd nog maar eens bewezen: VCE heeft misschien niet de financiële middelen die de tegenstander wel heeft, is op papier misschien wel de mindere van Maarkedal, maar is zowel op als naast het veld een hecht blok dat perfect begrijpt wat de coach wil. Dit is een overwinning van een ploeg met enkel uitblinkers, zowel op het veld, op de bank als in de tribune!

Nog even nagenieten van deze overwinning en vanaf dinsdag terug toewerken naar de volgende wedstrijd: zondag om 15u thuis tegen Volkegem B. Supporters op post!

 

Opstelling: Alrik, Thomas , Alex, Lennert B., Tom (69’ Timothy), Ruben (46’ Audreas), Jordi, Simon, Aäron (86’ Dag), Lennert S. en Dries.

Doelpunten: own-goal & Dries Desmijter

Fotogalerij: Maarkedal - VCE Huise-Ouwegem 1 - 2