Mater - VCE Huise-Ouwegem 1 - 5

15-10-2017 15:00

Speeldag 7 en voorlopig blijft het sprookje duren: VCE blijft helemaal bovenaan de rangschikking en mocht deze week op bezoek bij rode lantaarn Mater. De ploeg uit de Oudenaardse deelgemeente slikte dit seizoen al 21 doelpunten op 6 wedstrijden, geen enkele ploeg doet momenteel slechter. Op papier dus een haalbare opdracht, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden en in voetbal kan alles.
Bij VCE verscheen Andy deze week terug op het trainingsveld, maar de wedstrijd van deze week kwam nog te vroeg. Enkel Jelle blijft voorlopig sukkelen met zijn hardnekkige blessure en herstelt verder in het omkaderingsteam.  Voor de rest weinig tot geen zorgen, waardoor T1 Patrick nu al voor de 3de week op rij terug dezelfde 11 namen op het wedstrijdblad kon invullen.

VCE had een minuut of 5 nodig om in zijn ritme te komen. Dan sloeg plots de motor aan en volgde de ene aanval de andere op.
Na een knappe combinatie tussen Simon en Lennert, behield laatstgenoemde goed het overzicht en bracht hij de bal perfect voor tot bij de moederziel alleenstaande Aäron. Hij hield de bal deze keer wel goed laag en trapte VCE al na 6 min op voorsprong: 0 – 1!
Meteen na het openingsdoelpunt al de volgende kans. Ruben toonde nog eens zijn metserskracht met een verre inworp die door Simon aan de 1ste paal verlengd werd tot bij de inlopende Alex. Hij kon net niet genoeg richting geven aan zijn kopbal en zag zijn poging naast gaan.
Mater kwam niet meer uit de eigen rechthoek en probeerde de bal zo ver mogelijk weg te trappen om even aan de druk te ontsnappen.
Bij 1 van die lange ballen kwam Alrik goed uit, leverde de bal meteen in bij Ruben die de bal via een flankwissel tot bij Aäron bracht. Hij bracht de bal scherp voor doel waar Dries na een carambole van dichtbij kon scoren: 0 – 2 na 8min spelen! Een doelpunt en een assist voor Aäron zo vroeg in de wedstrijd, grootmoe wist niet wat ze zag en genoot zichtbaar van de kunstjes van haar chouchou!
VCE wou zo snel mogelijk de wedstrijd in een definitieve plooi leggen en bleef Mater vast zetten. De kansen volgden elkaar in sneltempo op: een schot van Lennert ging net naast, net als een kopbal van Alex en Aäron zag zijn 2de van de namiddag stranden op de paal. Nog steeds 0 – 2 na 25 min voetballen!
Onze roodhemden duwden het gaspedaal nu niet meer zo diep in en lieten Mater wat meer in de wedstrijd komen. Echte kansen leverde dit niet op, ook de Materse spitsen ondervonden dat onze verdediging al het hele seizoen op een heel hoog niveau presteert.
Bij VCE zelf was het spel de laatste 20 min wat slordiger waardoor ook wij geen echte kansen meer bijeen gevoetbald kregen.
Rusten dus bij een 0 – 2 stand in een wedstrijd waarin VCE alles perfect onder controle leek te hebben.

Toch was het zaak om gefocust te blijven in de 2de helft, een tegendoelpunt zou Mater namelijk direct terug in de wedstrijd brengen. Iets wat ze ook bij de thuisploeg begrepen hadden.
Mater begon scherp aan de 2de helft, was nu veel harder in de duels en probeerde met een snelle aansluitingstreffer terug in de wedstrijd te komen.
VCE kwam in 1ste instantie nog goed weg toen een vrije trap tegen de paal werd geschilderd maar kreeg enkele minuten later toch het doelpunt tegen. Een hoekschop werd van dichtbij tegen de netten gekopt: 1 – 2 na 55 min!
Ruben werd naar de kant gehaald en captain Kev moest de rust doen wederkeren in de verdediging. Iets wat al snel lukte, tot frustratie van Mater. Het spel werd wat potiger, met enkele gele kaarten tot gevolg.
VCE was nu terug duidelijk de betere ploeg en werd hiervoor 20min voor tijd voor beloond. Een vrije trap werd perfect op het hoofd van de vrijstaande Lennert geschilderd die net als zijn 2 spitsbroeders zijn doelpunt meepikte: 1 – 3 na 72min spelen.
Een tegendoelpunt waarvan Mater niet meer herstelde waardoor VCE nu de kans kreeg om de voorsprong verder uit te diepen.
Zowel Tom en Lennert geraakten niet voorbij de doelman van Mater, waardoor het voorlopig dus 1 – 3 bleef.
Het was wachten tot 5 min voor affluiten op het 4de doelpunt. Een vrije trap werd opnieuw perfect tot bij Lennert gebracht die nu wel scoorde. Een kopie van het 3de doelpunt en 1 – 4 na 87 min voetballen.
Meteen erna kreeg Lennert Boutens een uitgelezen kans om zijn 1ste competitietreffer te maken. Hij veroverde de bal op de eigen helft, trok zijn turbo op gang, stak het volledige veld over en plaatste moe gelopen de bal net naast. Het leverde hem als beloning een open doekje op van de talrijk meegereisde  fans.
Helemaal in het slot van de wedstrijd werd Lennert nog alleen voor doel gebracht. In 2 tijden omspeelde hij de doelman waardoor hij zijn 3de van de namiddag in een leeg doel kon deponeren: 1 – 5 na 92min en meteen ook het einde van de wedstrijd!

Een simpele overwinning waarbij VCE genoeg had aan 25min sterke minuten in het begin en het einde van de wedstrijd. Opdracht volbracht en zo dus 19 op 21! Volgende week de wedstrijd waar alle supporters al wekenlang naar uitkijken: de Huise-kermismatch thuis tegen Nazareth-Eke B. Dat, samen met het gegeven dat VCE de trotse leider is in 4de provinciale B moet en zal een toeschouwersrecord opleveren!

Laat zondag allemaal zien hoe fier we zijn op onze boys en kom massaal, met de VCE-sjaal rond de nek, naar het Estadio Felix Vermeiren afgezakt! Vanaf 14u kan u al opwarmen met beats van DJ Klets!

 

Opstelling: Alrik, Thomas , Alex, Lennert B., Tom, Ruben (60’ Kevin), Jordi, Simon (29' Audreas), Aäron (84’ Timothy), Lennert S. en Dries.

Doelpunten: Aäron Clauwaert, Dries Desmijter en Lennert Salomon (3x)

Fotogalerij: Mater - VCE Huise-Ouwegem 1 - 5