Munkzwalm B - VCE 1 - 2

22-09-2018 19:00

VCE DOET WAT HET MOET DOEN EN WINT OP MUNKZWALM B!

Na het debacle van vorige week tegen Nazareth B moest VCE deze week op verplaatsing naar Munkzwalm B! Een wedstrijd op kunstgras, aan het veld zou het zeker al niet liggen.
Het was voor VCE vooral zaak om zo snel mogelijk terug aan te knopen met een overwinning, zeker met wedstrijd tegen Olsene Sportief & Kluisbergen Sportief B in het vooruitzicht!

T1 Paul wijzigde zijn opstelling op 2 plaatsen. Aäron kwam in de plaats van de geblesseerde Dries en Simon diende zijn plaats in het middenveld af te staan aan Jelle.

De spelers hadden de opdracht perfect begrepen en begonnen alvast veel scherper aan de wedstrijd dan vorige week! De combinaties verliepen in de beginfase soms nog wat stroef door de aanpassing aan het snel doorslieren van de bal op het natte veld, echte kansen volgden er dan ook niet in het openingskwartier.
Net na die studieronde dan toch opwinding in het natte Munkzwalm. Lander kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien, zag zijn schot geblokt worden maar kon in de herneming, door zijn knie- en heupprotheses zakkend, toch nog de bal over de doelman in de verste hoek krijgen: 0 - 1 na 16min, het 1ste competitiedoelpunt van den ouwen!
Onder leiding van een sterke Jelle, die heel wat ballen recupereerde had VCE de wedstrijd relatief goed onder controle. Onze roodhemden probeerden enkele keren Lennert Salomon in stelling te brengen, maar in de zone van de waarheid liep het nog te vaak mis om echt gevaarlijk te zijn. Ook de scheidsrechter van dienst hielp ons niet echt. Hij dacht dat 1 van de verdedigers van Munkzwalm zijn assistent was en floot verschillende keren een aanval af voor onterecht buitenspel. Foei arbieter!
Op het halfuur dan toch de dubbele voorsprong voor VCE. Lennert hield de bal goed bij in de zestien en werd onderuit getrokken door zijn rechtstreekse tegenstander: strafschop!
Henry probeerde zich in de geschiedenisboeken van VCE te trappen met de slechtste penalty aller tijden maar toonde ook meteen dat ge niet schoon moet zijn om chance te hebben: 0 - 2 na 30min!
VCE probeerde de wedstrijd al te beslissen voor de pauze, maar het veldoverwicht en balbezit werd niet meer verzilverd met een derde doelpunt!
Rusten dus met een dubbele bonus, een gevoel van opluchting bij de supporters, de wedstrijd van vorige week leek een accident de parcours!

Na de pauze een ietwat ander spelbeeld. VCE had nog steeds de controle over de wedstrijd in de beginfase, maar vergat plots net zoals vorige week te voetballen. Er werd te snel naar onze diepe spits Lennert gezocht, onmogelijke crossballen werden verstuurd en het middenveld werd iets te vaak overgeslaan. Munkzwalm B kon hier dan ook nog met een gelukje van profiteren. Een schot verdween via de paal en de rug van Jarne in doel: 1 - 2 na 61min, het zou toch niet waar zijn...
Simon werd in de strijd gegooid en moest voor iets meer aanvallende impulsen zorgen. Het zorgde ervoor dat VCE voorlopig probleemloos stand hield, maar de voorsprong opnieuw verder uit diepen zat er niet in.
In het slotkwartier probeerde Munkzwalm de ene bal na de andere in de grote rechthoek te droppen maar onze verdediging, met een sterke Ruben op de rechterflank (won 7 kopbalduels, ongeveer even veel als in de 5 voorbije seizoenen samen! Wat een sprongkracht, wat een timing, Ruben in de lucht zien gaan is net het gymgala op voetbalnoppen!) gaf geen krimp en kon zo opgelucht ademhalen bij het laatste fluitsignaal!

Een overwinning zonder glans, maar bij voetbal telt enkel het resultaat. Een wedstrijd met 2 gezichten ook, waarin VCE in de 1ste helft terug enkele goede combinaties op de mat legde, maar waarin VCE in de 2de helft net als vorige week te vaak vergat te voetballen!

 

9 op 12, we zijn mee met de kopgroep en dat is wat echt belangrijk is! Toch zal de komende wedstrijden het spelniveau ook wat omhoog moeten, willen we oogsten tegen Olsene & Kwaremont!
Te beginnen nu zondag op het veld van Olsene, dat met 4 op 9 ook nog lijkt te zoeken naar de beste vorm en opnieuw op een uitstekend veld! Aftrap om 15u, supporters op post!