Nokere-Kruishoutem B - VCE 1 - 2

09-09-2018 15:00

VCE WINT DE DERBY NA DOLLE SLOTFASE

Na de ruime overwinning tegen FCLC Ronse, diende VCE deze week de verplaatsing te maken naar Nokere-Kruishoutem B!
Sinds de oprichting van een 2de ploeg bij de buren, 3 seizoenen geleden, kon VCE maar 1x de derby winnen. Hoog tijd om ook hier dus verandering in te brengen!

De coach van VCE behield het vertrouwen in dezelfde 11 namen van vorige week.

Na een korte studieronde van 10min bij beide ploegen was het Nokere-Kruishoutem dat meer en meer overwicht creëerde. Zagen we vorige week nog een ijzersterk eerste halfuur bij onze roodhemden, was dit deze week compleet het tegenovergestelde. Er werden teveel duels verloren, de spreekwoordelijke 2de bal was telkens voor de thuisploeg en de opbouw te slordig om gevaarlijk te zijn.
Gelukkig voor VCE deed Kruishoutem hier voorlopig weinig mee. 1 keer waren ze dicht bij een voorsprong, maar de knal van net buiten de zestien ging voorbij alles en iedereen nipt naast.
Aan de overzijde moesten we het voorlopig stellen met enkele stilstaande fases. Meer dan enkele rommelige fases voor doel & een kopbal van Alex die goed gered werd door de doelman bracht dit niet op.
Op het halfuur dan toch de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. De kapitein zette zich goed door en plaatste de bal mooi over Jarne in de verste hoek: 1 - 0 na 30 min.
Ook in het slotkwartier van de 1ste helft niet veel beterschap bij VCE, echte kansen bleven uit, op deze manier beloofde het een moeilijke namiddag te worden.
Rusten dus met een 1 - 0 achterstand & heel wat oplapwerk in de kleedkamer.

In de 2de helft al snel een uitstekende mogelijkheid voor Lander. Een afvallende bal werd goed op de slof genomen maar knap uit doel geranseld door de thuisdoelman.
Wie dacht dat dit het begin zou zijn van een stormloop richting het doelgebied van Nokere-Kruishoutem kwam bedrogen uit.
Nokere-Kruishoutem hield de ruimtes goed gesloten en hield voorlopig relatief makkelijk stand.
De thuisploeg was uiteraard tevreden met de tussenstand, maar leek ook niet echt meer aan aanvallen te denken. 1x moest Jarne goed plat gaan op een schot van Vandeputte, voor de rest werd de strijd vooral uitgevochten op het middenveld.
Met nog 10min te spelen werd Thomas naar de kant gehaald en kwam er met Aäron nog wat extra aanvalsgeweld in de ploeg bij VCE.
Enkele minuten later rendeerde dit meteen: Lander zette Thuur met een splijtende doorsteekpass op weg naar doel. Hij bleef ijzig kalm oog in oog met de doelman en bracht VCE terug langszij: 1 - 1 na 83min.
VCE rook bloed en geloofde plots terug helemaal in de overwinning. Met een ultieme reflex op een poging van dichtbij van Lennert hield hij zijn troepen in de wedstrijd.
VCE duwde de thuisploeg nu helemaal weg, Aäron zette zich goed door en werd dan onderuit gelopen in het strafschopgebied: penalty, een 2de geel karton voor de thuisspeler & de kans op een voorsprong.
Dries zette de strafschop feilloos om, zijn 3de van het seizoen al: 1 - 2 na 87min!
VCE kwam in de slotminuten niet meer in de problemen en voetbalde de wedstrijd simpel uit!

 

Een moeizame zege dus, maar eentje die daarom niet minder deugd doet. 6 op 6, een perfect rapport dus voorlopig maar dat er nog werk aan de winkel is, dat beseffen we na deze wedstrijd ook!
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Nazareth-Eke B, niet op zondag maar op zaterdag om 17u!

Fotogalerij: Nokere-Kruishoutem B - VCE 1 - 2