Olsene - VCE 3 - 4

30-09-2018 15:00

MOERMAN BESLIST SPEKTAKELSTUK MET HEERLIJKE KNAL

Na de deugddoende overwinning tegen Munkzwalm B, mocht VCE dit weekend op bezoek bij Olsene Sportief, de kampioen van 2 seizoenen terug!
Op het wedstrijdblad 1 opvallende afwezige: Ruben Crucke! Onze clubarts stelde vorige week een verlaagde concentratie vitamine D & een abnormaal hoge concentratie testosteron vast. 4 dagen in de Spaanse zon met zijn WAG zouden voldoende moeten zijn om beide problemen op te lossen.
Lennert Boutens werd hierdoor op de rechtsachter geposteerd & Kevin Dupont vormde het centrale duo met Alex Hoste.
Voor het overige geen wijzigingen in vergelijking met vorige week, de heroptredende Dries Desmijter nam plaats op de bank!

VCE begon scherp aan de wedstrijd en nam de wedstrijd al snel in handen. Achteraan werd goed verdedigd, het middenveld won heel wat duels en vooraan wachtte ons spitsentrio geduldig om toe te slaan!
Onze roodhemden combineerden goed over de flanken, Yentl & Lennert waren op bepaalde momenten ongrijpbaar, maar voorlopig werd nog te weinig gedaan met de voorzetten. Verder dan enkele halve kansen kwamen me niet, daarvoor ontbrak de scherpte nog wat in de zone van de waarheid.
Halverwege de 1ste periode werd VCE dan toch beloond voor het overwicht. Na een knappe combinatie over de rechterkant bracht Lennert Salomon de bal prima voor naar de inlopende Lander, die van dichtbij VCE op voorsprong bracht! 0 - 1 na 25 min!
VCE bleef controle hebben over de wedstrijd maar toch bleef het opletten voor de counter. 1x kon Olsene hier bijna van profiteren, maar Jarne duwde het schot met een prima reflex over de lat!
Kort voor de rust werd VCE opnieuw beloond. De bal werd een zoveelste keer voor doel gebracht, waar Lander weer op de juiste plaats stond om er 0 - 2 van te maken! Helaas had de scheidsrechter ergens buitenspel gezien en bleef de stand 0 - 1! Knap overigens van de man in het groen, hij was de enige die dit gezien had!
Nog geen minuut later was 't spel helemaal espe. Na een snelle uitbraak bewaarde de flankaanvaller van Olsene goed het overzicht en bracht perfect voor in de loop van zijn ploegmaat: 1 - 1 na 44 min.
Heel erg zuur om met een gelijke stand de kleedkamer in te trekken in plaats van met een dubbele bonus!

Olsene had duidelijk vertrouwen getankt, want na de pauze zagen we een veel scherpere thuisploeg die zelfs het commando overnam. Jarne diende enkele keren tussen te komen met perfecte reddingen maar diende zich toch gewonnen te geven op een schot van dichtbij. Gelukkig voor VCE stond Kevin op de goede plaats om de bal van de lijn te keren.
De wedstrijd werd wat potiger, het tempo ging er volledig uit door de ene overtreding na de andere en VCE slaagde er niet meer in echt gevaarlijk te zijn.
Tijd dus om gebruik te maken van onze ijzersterke bank. Lander & Aäron werden naar de kant gehaald, Simon & Dries waren hun vervangers.
VCE kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd, maar de doelpogingen misten richting.
20 min voor tijd viel het doelpunt aan de overzijde. De vinnige flankspeler van Olsene slaagde er in een schijnbaar verloren bal nog binnen te houden aan de achterlijn en kreeg de bal ook nog voorbij Jarne in doel: knap doelpunt en VCE terug op achtervolgen gewezen!
Lang duurde de reactie van VCE niet. Lennert werd gehaakt net buiten de zestien. Een perfecte plaats voor Dries. Zijn vrije trap kon niet geklemd worden door de doelman en Henry kon de rebound tegen de netten knallen: 2 - 2 na 76min!
VCE had in de 1ste helft heel wat energie verbruikt en had meer en meer moeite met het fysieke spel van de thuisploeg. Enkele minuten voor affluiten leek dit ook de 3 punten op te leveren voor Olsene. Kevin, die er een foutloze wedstrijd op zitten had, blokte een voorzet, met de handen volgens de spelleiding. De man in het busje greep alweer niet in, dus penalty!
Jarne had een geweldige redding in petto maar had geen verhaal op de rebound: 3 - 2 na 86min!
Olsene leek zegezeker, maar VCE besloot een stukje Uissische sportgeschiedenis te schrijven:
minuut 89. Hoekschop VCE, Olsene kreeg de bal maar niet weg en Alex kon de bal over de lijn werken: 3 - 3 na 89min!
Supporters slaakten een zucht van opluchting! Dan toch nog een fel bevochten punt!
Daar dacht de spelersgroep anders over. Met een schitterende mentaliteit werd nog een allerlaatste hoekschop afgedwongen. De corner van Henry werd weggekopt in de voeten van Yentl. Hij bleef ijzig kalm, schoot niet overhaast naar doel, maar legde de bal eerst goed voor zijn voet om dan magistraal uit te halen. Zijn schot van buiten de zestien verdween perfect in de kruising: 3 - 4 na 92 min, een wereldgoal!
De ontlading was enorm, Yentl verdween onder een berg spelers, de familie Moerman genoot zichtbaar en Beirke zijn hartslagmeter zond het ene alarmsignaal na het andere uit!
Olsene had geen antwoord meer en bij het laatste fluitsignaal dan ook enkel dolle vreugdetaferelen bij rood-wit!

Mooier kan een overwinning niet zijn! De ploeg lijkt stilaan op elkaar ingespeeld en er werd 90min lang gevochten als ploeg ! Nu is het vooral zaak rustig verder te werken en volgende week te bevestigen in de topper tegen Kluisbergen Sportief B!
Onze spelers rekenen terug op hun 12de man, zondag op eigen veld om 15u!

Fotogalerij: Olsene - VCE 3 - 4