VCE Huise-Ouwegem - FCLC Ronse 4 - 1

02-09-2018 15:00

VCE WINT SEIZOENSOPENER MET RUIME CIJFERS!

Na een geslaagde voorbereiding was het eindelijk tijd voor het grote werk: de competitiestart!

VCE ontving op de openingsspeeldag FCLC Ronse! Aan de resultaten te zien uit hun voorbereiding, waren ook zij klaar voor de 1ste wedstrijd!
Bij VCE was het al geleden van het seizoen 2010-2011 dat er nog kon gewonnen worden op de openingsspeeldag, tijd om hier verandering te brengen dus!

T1 Paul bracht meteen 5 nieuwe namen in de basisopstelling: Jarne nam plaats in doel, Yentl werd op de linksachter geposteerd, Henry & Lander vormden de centrale as en Thuur moest voor gevaar zorgen van op de rechterkant!

Lang duurde de verkenningsronde niet bij VCE. Na goed 5min spelen werd Lander vrij voor doel gebracht, maar hij besloot van dichtbij in de handen van de doelman. De dieselmotor van onze oldtimer had duidelijk nog niet warm genoeg, weg kans op een vroege voorsprong.
Enkele minuten later werd Thuur op zijn rechterflank foutief afgestopt, vrije trap dus. Iedereen verwachtte een bal die in de box gedropt zou worden, maar daar dacht Dries anders over.
Met een geweldige krul (of was het Alex die de bal perfect verlengde?), naar de verste hoek bracht hij VCE op voorsprong: 1 - 0 na 9min spelen!
VCE duwde Ronse verder tegen het eigen doel en na een kwartier spelen diende de verdediging van Ronse Thuur opnieuw foutief af te stoppen. Deze keer in de grote rechthoek: strafschop dus!
Niet eens perfect gegeven bezorgde Dries zijn rood-witte copains meteen een dubbele voorsprong: 2 - 0 na 14min spelen.
Achteraan had Jarne voorlopig een rustige namiddag & kon hij toezien hoe VCE dichtbij de driedubbele voorsprong kwam. Op korte tijd mochten zowel Dries als Lennert alleen op de doelman af gaan, maar 2x kwam de goalie van Ronse als winnaar uit de bus. Geen 3 - 0 dus voorlopig!
Ronse voetbalde zich met veel karakter stilaan toch beter en beter in de wedstrijd en we kregen nu ook aan de overzijde enkele kansen. Een voorzet werd van dichtbij net naast doel gedevieerd en Jarne diende goed plat te gaan op een strak schot.
Een uitstekend verdedigend VCE had geen zin om terug spanning in de wedstrijd te brengen en nam dan ook terug het commando over.
Net voor het halfuur verscheen Lennert opnieuw oog in oog met de doelman. Deze keer plaatste hij de bal wel perfect naast de bezoekende keeper in doel: 3 - 0 na 27min spelen!
VCE had de wedstrijd stevig in handen en enkele minuten voor de rust diepte Simon na een knappe collectieve actie de voorsprong nog wat verder uit: 4 - 0 na 42min!
De manschappen van kersvers capitano Lennert Boutens konden dus met een gerust gevoel de kleedkamers in trekken!

Na de rust heel wat minder animo. Bij VCE was het niet echt meer van moeten & Ronse kwam niet verder dan enkele schoten uit de 2de lijn!
Bij VCE werden enkele verse krachten in de strijd gegooid. Ruben, Aäron en Kevin kwamen Thuur, Dries en Yentl aflossen.
VCE had de wedstrijd perfect onder controle en probeerde nog op zoek te gaan naar de 5 - 0 maar de laatste pass was iedere keer net niet goed genoeg om Ronse nog te kunnen bedreigen.
Op het einde kreeg het VCE-publiek dan toch nog een 5de doelpunt te zien van Huisische makelij. Capi Lennert nam met een knap schot net onder de deklat de doelman te grazen. Alleen was die doelman Jarne. 4 - 1 dus in plaats van 5 - 0. Op basis van hun inzet & karakter verdiende Ronse zeker een doelpunt, het siert onze capi dan ook dat hij ze dit cadeau doet!
Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Eindstand 4 - 1.

Een uitstekende start dus van VCE dat zo voor het eerst in 7 seizoenen met een overwinning aan de competitie begint!
Een collectief sterke prestatie die er voor zorgde dat de overwinning eigenlijk bij de rust al een feit was.
Volgende week opnieuw een belangrijke opdracht. VCE gaat op bezoek bij Nokere-Kruishoutem, een heuse Kruisico!

Opstelling: Jarne, Thomas, Alex, Lennert B., Yentl (75' Kevin), Lander, Thuur (65' Aäron), Henry, Lennert S., Simon en Dries (72' Ruben)

Doelpunten: Dries (2x), Lennert S. en Simon

Fotogalerij: VCE Huise-Ouwegem - FCLC Ronse 4 - 1