VCE Huise-Ouwegem - KWIK Eine B 1 - 0

23-09-2017 17:00

Na het spektakelstuk vorige week vrijdag kregen we deze week het bezoek van KWIK Eine B. Opnieuw een nieuwkomer in onze reeks met allemaal jonge talenten die klaargestoomd worden voor de A-ploeg. Onze tegenstander begon uitstekend aan het seizoen met overwinningen tegen Zingem B & Nokere-Kruishoutem B maar verloor vorige week zwaar op eigen veld tegen Munkzwalm B. Bij de basisopstelling van Eine alvast 1 bekende naam: Merlijn Dhont kwam voor het eerst na zijn transfer terug op bezoek bij zijn ex-club.

 

In de opstelling van VCE enkele noodgedwongen wijzigingen: Jelle (niet fit bevonden bij een laatste test in het nieuwe hypermoderne trainingscentrum van VCE), Aäron (had al bijscholing nodig na enkele weken werkervaring), Tom (behandeling van de lichte blessure in La Bella Italia door de Italiaanse wonderdokter Sofia) en Seba (oververmoeid van het vele werk als scheidsrechter) verdwenen uit de ploeg. In hun plaats kwamen de herstelde Alrik, kersvers pépé Lennert,  de prins van het Felix Vermeiren-park Ruben Crucke en veteraan Andy Dekens.

 

Van bij de aftrap zagen we 2 gretige ploegen die met veel drang naar voor voetbalden. Dit resulteerde al snel in een 1ste kans voor VCE. Amper 5 min ver of de bezoekende goalie moest al zijn kunnen tonen en tikte een vrije trap van Andy mooi weg van onder de lat.
Eine op zijn beurt probeerde vooral via zijn snelle flankaanvallers gevaarlijk te zijn maar de laatste pass ontbrak te vaak, ook al omdat de staat van het veld hen in de beginfase duidelijk parten speelde. Alrik beleefde voorlopig een al bij al rustige namiddag.
VCE vond niet makkelijk de openingen tegen een goed georganiseerd Eine en moest dan ook wachten tot minuut 20 om terug echt gevaarlijk te zijn. Dries trapte een voorzet knap in 1 tijd richting het doel, maar opnieuw hield de doelman, deze keer met een onorthodoxe voetreflex,  zijn netten schoon.
Aan beide kanten zagen we een sterke verdediging waardoor de kansen schaars bleven en VCE vooral voor gevaar probeerde te zorgen uit stilstaande fases. Op het halfuur werd een corner onvoldoende weggewerkt door de bezoekers waardoor Andy in de rebound leek te gaan scoren. Dit was buiten een sterk keepende Eine-doelman gerekend die met wat hulp van 1 van zijn ploegmaats ook dit gevaar onschadelijk maakte.
Niet veel later de 1ste echt grote mogelijkheid voor KWIK. De linkerflank-aanvaller werd knap oog in oog met Alrik gebracht, maar ook onze doelman bewees zijn klasse en hield de stand op 0-0.
Lennert S. was nog het dichtst bij het openingsdoelpunt, maar zijn kopbal ging over.

Verder dan enkele halve kansen kwamen beide ploegen niet meer waardoor we de rust in trokken met een logische 0-0 stand.

 

Ook in de 2de helft hetzelfde spelbeeld. Echt uitgespeelde kansen zagen we in het begin niet, waardoor beide ploegen vooral op stilstaande fases gevaarlijk probeerden te zijn.
Vooral VCE slaagde hier in maar scoren zat er voorlopig nog niet in. Lennert S kreeg nog de grootste mogelijkheid maar hij trapte de vrije trap van Kevin op de doelman.
Niet veel later dan nog tegenslag voor VCE ook, captain Kev kwam ongelukkig neer en bezeerde hierbij zijn enkel. Hij kon niet meer verder en werd vervangen door Timothy, die hierdoor zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht van VCE.
VCE bleef naarstig op zoek naar een opening maar het gevaar bleef komen vanop stilstaande fases. Alex leek van dichtbij te gaan scoren, maar opnieuw pakte de doelman uit met een prima reflex: 0 – 0 dus nog steeds na 70 min spelen.
Enkele minuten later opnieuw een vrije trap. Andy vond opnieuw Lennert S. en deze keer buffelde hij de bal wel tegen de netten: 1 – 0 na 72 min voetballen, een zucht van opluchting bij de supporters!

De bezoekers waren duidelijk niet aangeslagen en trokken in het laatste kwartier van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Maar opnieuw toonde VCE wat misschien wel de sterkte is van de ploeg: heel veel inzet tonen, elkaars steken oprapen en amper iets weg geven op de moeilijke momenten!
2x was Eine toch nog gevaarlijk: Alrik maakte een poging in 3 tijden onschadelijk en enkele minuten voor affluiten verstuurde de bezoekende flankaanvaller nog een prima voorzet. Gelukkig voor ons werd er bij Eine niet goed gecommuniceerd en ging de kopbal over de kooi van Alrik.
VCE kwam verder niet meer in de problemen en mocht dus bij het laatste fluitsignaal een 3de opeenvolgende overwinning vieren. Een knappe overwinning alweer, tegen een sterke, jeugdige tegenstander die ongetwijfeld nog voor heel veel verrassende uitslagen zal zorgen!


10 op 12, een 2de plaats in de rangschikking, 4 punten voorsprong op de voorgestelde top 5 plaats, spelers die hun taken uitstekend uitvoeren, jonkies Thomas & Jordi die week na week hun niveau blijven opkrikken, bankzitters die zich tonen tijdens invalbeurten… Onze T1 kan dus enkel maar tevreden zijn over de competitiestart tot nu toe!

Zondag krijgt VCE een regelrechte topper als beloning: op bezoek bij leider Maarkedal, de gedoodverfde titelfavoriet. Het nummer 1 tegen de nummer 2 in de stand! Een zeer zware opdracht dus, maar niets moet bij ons! Al zal VCE ook daar ongetwijfeld met de talrijke steun van zijn supporters zijn huid duur verkopen!

 

Opstelling: Alrik, Thomas , Alex, Lennert B., Kevin (55’ Timothy), Andy, Jordi (87’ Dag), Simon, Ruben, Lennert S. en Dries (68’ Audreas)

 

Doelpunt: Lennert S

Fotogalerij: VCE Huise-Ouwegem - KWIK Eine B 1 - 0