VCE Huise-Ouwegem - Nazareth-Eke B 4 - 0

22-10-2017 15:00

Na de ruime overwinning op het veld van Mater  werd de droom van veel supporters werkelijkheid: als leider beginnen aan de Huise-kermis wedstrijd. Tegenstander dit jaar was Nazareth-Eke B. De jonkies van Nazareth hadden voorlopig 8 punten verzameld uit 7 wedstrijden. Op papier dus opnieuw een haalbare kaart.

T1 Pat veranderde zijn opstelling op 1 positie: Kevin nam zijn vertrouwde linksback-positie terug in, Tom begon aan de wedstrijd op de bank. De coach was er klaar voor, de spelers oogden bijzonder fris en gretig en langs de zijlijn werden de kelen al massaal gesmeerd: alles en iedereen was klaar om er een fantastische namiddag van te maken.

Toch waren het de bezoekers die het best van start gingen. Zij waren duidelijk niet onder de indruk van de grote publieke opkomst en probeerden VCE meteen onder druk te zetten. Bij ons leek de “kermisstress” in de beginfase ons toch wat parten te spelen.
Vooraan kregen de spitsen voorlopig niet veel bruikbare ballen en het middenveld vond maar moeilijk de vrije man en verloor ook iets teveel duels om goed te zijn.
Toch kon Nazareth hier niet optimaal van profiteren. De afwerking was te slordig, teveel ontbrak de laatste pass en in doel stond alweer een secure Alrik die zijn werk alweer prima deed.
Voorlopig dus bijzonder veel strijd en duels maar amper kansen. Een typisch fenomeen op de kermismatch. Ook in het verleden was dit op enkele uitzonderingen na nooit echt een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.
VCE groeide na een moeilijk 1ste halfuur, waarin de bezoekers de betere ploeg waren, wel in de wedstrijd. Onze verdediging begon terug op het hoge niveau van de voorbije weken te acteren, op de middenstrook nam Simon zijn ploegmaats op sleeptouw en vooraan begon ons aanvallend trio stilaan het vizier scherp te stellen.
In het laatste kwartier van de wedstrijd dan ook de eerste echte kansen voor VCE. Een gretige Dries probeerde het enkele keren uit de 2de lijn maar de grootste kans was voor Simon. Zijn poging van dichtbij ging over de kooi van de bezoekende doelman.
Enkele minuten voor het rustsignaal dan toch de bevrijdende openingstreffer. Simon zette van op links prima voor naar de inlopende Lennert die met een geweldige zweefsprong het Estadio Felix Vermeiren voor een 1ste keer in vuur en vlam zette: 1 – 0 na 42 min voetballen!
Kort erna ging Dries nog eens op wandel in de zestien maar zijn schot uit een scherp hoek ging hoog over.
Meteen ook het laatste wapenfeit en dus rusten met een kleine voorsprong.

De openingstreffer had blijkbaar een pak stress weggenomen. Van bij de aftrap van de 2de helft zagen we namelijk een sterk VCE dat nu wel baas was over het middenveld was en nu wel voldoende kansen kreeg.
Opnieuw Dries, bezig aan een sterke wedstrijd, dribbelde zich vrij in het strafschopgebied, leek dan iets te ver uit te wijken maar kon de bal toch nog voor doel brengen. Helaas voor VCE kon een bezoekende verdediger de bal nog net voor de inlopende Aäron wegwerken.
Ondertussen was Tom ingevallen voor Simon en met zijn gestalte zorgde hij ervoor dat er nog meer duels gewonnen werden op het middenveld. VCE leek de wedstrijd nu helemaal onder controle te hebben. Tom zelf kwam nog het dichtst bij de 2 – 0 maar hij kon zijn kopbal niet voldoende richting meegeven. Voorlopig dus geen bekroning van zijn sterke invalbeurt.
Een 2de doelpunt hing nu echt wel in de lucht en goed 20min voor affluiten kwam dat er ook. Aäron werd diep gestuurd, hield goed zijn rechtstreekse bewaker af en kon Dries bereiken aan de 2de paal. Een koud kunstje voor onze goalgetter die simpel binnen tikte: 2 – 0 na 68 min spelen!
De veer leek nu helemaal gebroken bij het jeugdig Nazareth en enkele minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. Dries dribbelde de verdediging van Nazareth nog eens op een hoopje en nam de doelman met een schot in de korte hoek te grazen: 3 – 0 na 72 min spelen, zijn 8ste doelpunt al van dit seizoen.
De overwinningsgezangen werden ingezet, de gin-tonic’s, het bier en de jenevers vloeiden rijkelijk en verscheidene supporters begonnen dan al aan wat een lange feestnacht zou worden.
Enkele minuten voor affluiten nog de kers op de taart. Een strakke corner van Aäron werd op het hoofd van Lennert geschilderd. Het 2de doelpunt van de namiddag met het hoofd van onze centrumspits: 4 – 0 na 86 min!
VCE speelde de wedstrijd nu rustig uit. Niks dan ontlading en euforie dus bij het laatste fluitsignaal!

Een ruime overwinning dus, al zeggen cijfers niet alles. Nazareth was ruim een halfuur de betere ploeg, maar vooral in de 2de helft toonde VCE dat het terecht bovenaan de rangschikking staat.
22 op 24 dus, 12 doelpunten gescoord en amper 1 tegen in de laatste 3 wedstrijden, nog geen enkel tegendoelpunt op ons eigen veld, vooraan een aanvallend trio dat scoort en laat scoren, een coach die het maximale uit zijn spelers haalt en week na week invallers die een meerwaarde zijn. Het sprookje duurt voorlopig verder, hopelijk mag dit nog enkele weken blijven duren!

Toch was onze 12de man misschien wel de uitblinker van deze wedstrijd. Dat er zoveel toeschouwers op een provinciale voetbalwedstrijd aanwezig zijn, is ongezien! Bedankt supporters!

Het was een schitterend kermisweekend, maar zondag is het terug bittere ernst. De verplaatsing naar het nummer 3 in de rangschikking en 1 van de titelfavorieten: Horebeke. Ook daar zullen we de massale, luidruchtige steun van onze schitterende supporters nodig hebben! Hopelijk tot zondag!

Opstelling: Alrik, Thomas , Alex, Lennert B., Kevin, Ruben (83’ Timothy), Jordi (81’ Audreas), Simon (56' Tom), Aäron, Lennert S. en Dries.

 

Doelpunten: Dries Desmijter (2x) en Lennert Salomon (2x)

Fotogalerij: VCE Huise-Ouwegem - Nazareth-Eke B 4 - 0