VCE Huise-Ouwegem - Nokere-Kruishoutem 0 - 0

03-09-2017 15:00

Ondanks het feit dat VCE maar 1 van zijn 4 wedstrijden kon winnen in de Hofman Cup konden we toch spreken van een geslaagde voorbereiding. In alle 4 de wedstrijden zagen we een sterk VCE waarin het ons voorlopig ontbrak aan efficiëntie voor doel. Op uitzondering van enkele kleine blessures bleef nagenoeg de hele kern ook de hele voorbereiding fit waardoor we met een voltallige kern aan de competitie konden beginnen.

Tegenstander in onze competitie-opener was er meteen 1 van formaat: de buren uit Nokere-Kruishoutem. De voorbije 2 jaar mochten we hen telkens ontvangen op kermiszondag, in beide gevallen dienden we het onderspit te delven. Aan motivatie geen gebrek dus. Een goede competitiestart en een derby-overwinning zou ons zeker en vast een boost geven voor het vervolg.

In de basisopstelling van T1 Patrick geen echte verrassingen. Jonkies Thomas & Jordi werden beloond voor hun progressie vorig seizoen en hun sterke voorbereiding, vooraan was Aäron de opvallendste naam. Hij besloot in het tussenseizoen om de overstap te maken van Nokere-Kruishoutem naar VCE. Altijd speciaal, spelen tegen je ex-club, ook voor hem dus aan motivatie geen gebrek.

Uit het verleden weten we dat deze wedstrijd telkens bol staat van de spanning en de inzet, maar dat goed voetbal meestal achterwege blijft. De staat van ons veld maakt het er al zeker niet makkelijker op.
Van bij de aftrap zagen we dan ook 2 goed georganiseerde ploegen die achteraan weinig weg gaven. Er werden in het openingskwartier heel wat duels uitgevochten, het kostte beide ploegen bloed, zweet en tanden, maar echte kansen zagen we niet. 
Nokere-Kruishoutem hanteerde vooral de lange bal, waaruit enkele corners voortkwamen, maar echt gevaarlijk waren deze niet. Aan de overkant zagen we enkele halve kansen voor Aäron en Simon, maar de bezoekende goalie bedreigen zat er voorlopig ook niet in.
Na goed een halfuur spelen dan toch wat meer opwinding in het Estadio Felix Vermeiren. Een oneffenheid in het veld deed de bal net buiten de zestienmeter tegen de arm botsen van captain Kev, de ref besloot de voordeelregel toe te passen waarna onze kapitein besloot dat zijn rechtstreekse tegenstander genoeg voordeel had gehaald uit zijn actie. Op een professionele manier werd de bezoeker tegen de grond gewerkt (vertaal via google translate: Ilikuwa tu kosa) . Professioneel genoeg om er geen strafschop voor te fluiten dacht de scheidsrechter. 
Niet veel later aan de overkant van hetzelfde laken een broek. Een voorzet werd door Lennert in doel gewerkt maar deze keer blijkbaar niet professioneel genoeg. De scheidsrechter keurde het doelpunt af voor vermeend buitenspel. 1 – 1 op vlak van discutabele fases, 0 – 0 op het scorebord.
Meteen ook de ruststand na een gesloten 1ste helft waarin het veldoverwicht iets meer voor Nokere-Kruishoutem was, maar de verdediging voorlopig perfect stand hield.

Thomas bleef aan de rust geblesseerd in de kleedkamer, Lennert, de man bij wie er geen kleur ter wereld is dat hij nog niet aan zijn voeten gehad heeft, kwam in zijn plaats.
VCE kwam het best uit de kleedkamer en ontwikkelde meteen wat meer druk. Achteraan bleef het verdedigende kwartet foutloos, het middenveld won nu nagenoeg alle duels en vooraan kregen onze spitsen wat meer ruimte. 
Dit resulteerde vrijwel meteen in enkele kansen voor VCE. Een schot van Dries kon niet geklemd worden door de Kruishoutemse doelman waarna Lennert een fractie van een seconde te laat kwam om de bal tegen de netten te prikken. Niet veel later zowaar nog een grotere kans. Een perfecte voorzet van Lennert Boutens naar zijn naamgenoot Lennert Salomon, die moederziel alleen zijn kopbal niet binnen het kader kon plaatsen. Jammer, dit kon en moest misschien wel het openingsdoelpunt geweest zijn. 
Nokere-Kruishoutem leek te gaan kraken maar kwam plots ook dicht bij het openingsdoelpunt. Na een knappe aanval werd de bal voor doel gebracht waar 1 van de bezoekers onbesuisd over besloot. Onze roodhemden waren meteen terug wakker geschud en waren nu de betere ploeg op het veld. Aäron leek te gaan profiteren van een misverstand tussen de bezoekende verdediging en doelman maar werd gewoon onderuit gemaaid door de goalie. Als enigste man had de scheidsrechter het anders gezien en floot hij een fout in het nadeel van VCE.
Niet veel later opnieuw opschudding in het thuiskamp. Dries zette zich goed door op de rechterkant waarna hij de bal achteruit speelde naar de aanstormende Lennert Salomon. Hij legde de bal simpel binnen en bracht VCE in extase. Voor 2 seconden dan toch. Opnieuw had de scheidsrechter van dienst buitenspel opgemerkt. Opnieuw even discutabel, opnieuw geen voorsprong voor VCE.
De batterijen bij onze boys waren in het laatste kwartier stilaan leeg en het slotakkoord was voor Nokere-Kruishoutem. In het geharrewar voor doel kon 1 van de bezoekende aanvallers toch nog op doel besluiten. De bal leek tergend traag binnen te hobbelen, maar strandde op de paal. Een zucht van opluchting bij de thuisfans, hier kwam VCE goed weg! In de slotminuten bracht Kruishoutem de bal nog een laatste keer voor doel. Een prima voorzet die leek binnengekopt worden door de Kruishoutemse nr 10. Gelukkig voor ons kon captain Kev de bal nog net wegwerken.

0-0 dus en een dubbel gevoel. Er zat misschien wel meer in maar langs de andere kant is dit een hoopgevend resultaat voor de rest van de competitie. Onze ploeg gaf amper iets weg maar voorlopig kennen we tegenslag bij de afwerking!
Deze week terug goed trainen en dan zaterdag met vertrouwen naar de volgende opdracht: de 1ste verplaatsing van het seizoen, op bezoek bij Munkzwalm B. Een nieuwkomer die ook niet verder kwam dan 0-0 op het veld van Bevere B. Supporters op post!

 

Opstelling: Alrik, Thomas (46’ Lennert B.), Alex, Tom, Kevin, Jelle (81’ Ruben), Jordi (62’ Andy), Simon, Aäron, Lennert S. en Dries

Fotogalerij: VCE Huise-Ouwegem - Nokere-Kruishoutem 0 - 0