VCE Huise-Ouwegem - Volkegem B 3 - 0

08-10-2017 15:00

Op speeldag 6 kreeg VCE het bezoek van  Volkegem B. De piepjonge ploeg, met zelfs enkele spelers van geboortejaar 2001 in de basis, wist tot nu toe al 7 punten te verzamelen. Een talentvolle lichting dus.
Bij VCE werd nog enkele dagen nagenoten van de knappe overwinning en bijhorende leidersplaats. Enkele oudgedienden spraken zelfs al van een historische prestatie. Sinds de eeuwwisseling was VCE er niet meer in geslaagd om zoveel punten te verzamelen na 5 speeldagen!
Onze coach heeft in het verleden al wel meermaals aan kop van de rangschikking gestaan en wist dan ook maar al te goed dat vanaf dinsdag euforie terug plaats moest maken voor keihard werken.

Goed nieuws alvast uit de lappenmand. Captain Kev was sneller dan voorzien terug fit en nam plaats op de bank. De basiself van vorige week kreeg het vertrouwen van de coach en bleef dus ongewijzigd. Op de bank nog 1 opvallende afwezige, onze coach himself was stout geweest en moest zich deze week verzoenen met een plaatsje achter “den droad”.

Van onderschatting was van bij de aftrap geen sprake. VCE trok meteen naar voor en na 2min kreeg Aäron al een eerste mogelijkheid. Zijn schot ging voorlangs.
Volkegem moest zich voorlopig beperken tot verdedigen en kwam niet verder dan een kopbal die makkelijk geplukt werd door Alrik.
Aan de overkant zagen we een gretige Ruben die bij bijna elke actie betrokken was en na goed 10min kon hij zelf zijn kans gaan. Zijn schot uit de 2de lijn verdween net naast.
Op het kwartier opnieuw een uitgelezen kans op de 1 – 0. Alweer Ruben stuurde Lennert goed diep, onze centrumspits behield goed het overzicht en zag de vrijstaande Aäron. Onze linkerflankspits was duidelijk onder de indruk van de gapende doelmond en slaagde er nog in om de bal over het doel te plaatsen. Geen schande als je weet dat de topschutter van zijn favorietje clubje al eens een kans mist (https://sporza.be/permalink/1.2890092).
Merkwaardig genoeg verslapte de concentratie bij VCE na het openingskwartier en kreeg Volkegem de kans om zich terug in de wedstrijd te voetballen. Gelukkig kunnen we op die momenten rekenen op een uitstekende doelman. Alrik pakte uit met een schitterende parade en kon zijn ploeg zo behoeden van een achterstand.
De toeschouwers bleven voorlopig wat op hun honger zitten. Het spel was te slordig, al had de staat van het veld hier ook wel een groot aandeel in en er werden iets teveel duels verloren. VCE kon wel nog enkele halve kansen bijeen voetballen, krikte de statistieken wat op met enkele corners maar de doelman bedreigen zat er voorlopig niet in.
In het slot van de 1ste helft dan toch opnieuw opwinding. Dries, die vorige week nog zijn 50ste competitietreffer maakte in loondienst van VCE, kwam knap naar binnen en knalde de bal mooi in het hoekje. Zijn 5de van deze jaargang en 1 – 0 na 38 min spelen!
VCE speelde de 1ste helft nu rustig uit zonder echt gevaarlijk te zijn en mocht dus gaan rusten met het kleinste verschil!

Patrick pepte zijn poulains nog eens op aan de rust, bracht Audreas voor Jordi en met dezelfde gretigheid van de 1ste helft kwam VCE uit de kleedkamer.
Volkegem moest het spel nu volledig ondergaan en keek al snel tegen een dubbele achterstand aan. Lennert Salomon bracht de bal goed voor tot bij Aäron die nu wel scoorde: 2 – 0 na 50 min spelen!
Alrik kreeg geen enkele noemenswaardige poging meer te verwerken en aan de overkant probeerde VCE de score verder op te drijven.
De grootste kans was opnieuw voor Aäron. De loetie vond het blijkbaar plezant en deed zijn kunstje voor het lege doel nog eens fijn over.
Volkegem probeerde wel enkele keren scherp te counteren maar botste telkens weer op de nu al wekenlang in vorm verkerende verdediging van VCE.  
Een kwartier voor tijd opnieuw een reuzekans voor de roodhemden. Ook Lennert Salomon leek zijn doelpunt mee te pikken maar botste tot 2x toe van dichtbij op de reflexen van de Volkegemse doelman.
Enkele minuten later opnieuw Lennert Salomon. Zijn pegel uit een scherpe hoek verdween nu wel onhoudbaar voorbij de doelman maar nu was de dwarsligger spelbreker. Gelukkig was Aäron goed gevolgd om zijn 2de van de namiddag in doel te leggen: 3 – 0 na 78 min spelen en de wedstrijd in een definitieve plooi!
VCE drong nu niet meer verder aan en liet Volkegem in de slotminuten nog wat komen. Alrik voorkwam nog de eerredder door goed plat te gaan op een lage schuiver. De scheidsrechter had genoeg gezien en maakte een einde aan deze sportieve wedstrijd waarin VCE amper in de problemen kwam.

Een al bij al makkelijk overwinning tegen een jeugdig Volkegem. VCE speelde zeker niet zijn beste wedstrijd maar deed wat het moest doen: de 3 punten thuis houden. 16 op 18 voorlopig en volgende week de verplaatsing naar Mater, de voorlopige hekkensluiter. Mater verloor de voorbije weken met zware cijfers tegen Nokere-Kruishoutem en Munkzwalm B, maar je weet wat ze zeggen van een gewond dier…
Supporters op post dus voor de generale repetitie van de kermis-wedstrijd! Aftrap om 15u!

Opstelling: Alrik, Thomas , Alex, Lennert B., Tom (77’ Kevin), Ruben, Jordi (46’ Audreas), Simon (65’ Timothy), Aäron, Lennert S. en Dries.

Doelpunten: Dries Desmijter en Aäron Clauwaert (2x)

Fotogalerij: VCE Huise-Ouwegem - Volkegem B 3 - 0