VCE - Nazareth-Eke B 0 - 3

15-09-2018 17:00

VCE KANSLOOS ONDERUIT OP EIGEN VELD

Na de gevleide zege op het veld van Nokere-Kruishoutem B kregen we deze week bezoek van Nazareth-Eke B. De ploeg die we een 4 - 0 oplawaai om de oren gaven op de kermiswedstrijd vorig jaar, maar waar we tevens een bijna even grote pandoering kregen ( 4 - 1 ) in de terugwedstrijd. Toen na een offday... Hopen op een scenario zoals in de thuiswedstrijd vorig seizoen!

T1 Paul wijzigde zijn basiself noodgedwongen op 1 positie: Thomas was op interlandbreak en werd vervangen op de rechtsachter door publiekslieveling Ruben.

VCE begon net als vorige week niet echt overtuigend. Nazareth was minstens de evenknie wat in het begin van de wedstrijd vooral veel middenveld-spel opleverde. Onze doelman, Jarne, werd niet echt op proef gesteld en ook aan de overzijde slaagde VCE er niet echt in om de kwaliteiten van de bezoekende doelman te testen.
Teveel slechte passes, slechte controles en te weinig bewegende spelers zorgden ervoor dat VCE nauwelijks gevaarlijk kon zijn. De staat van het veld hielp ons hier ook al niet echt bij, al is dit als excuus inroepen iets te makkelijk, ook de bezoekers hadden hier af en toe last van.
Na een goed halfuur voetballen namen de bezoekers, onder leiding van een ijzersterke Bart Meire, de wedstrijd meer en meer in handen. VCE kwam niet echt meer aan aanvallen toe en 5 min voor de rust kregen onze roodhemden de rekening gepresenteerd: een vrije trap werd voor doel geslingerd waar 2-3 spelers moederziel alleen stonden en de bal simpel in doel konden tikken: 0 - 1 na 40 min voetballen!
De bezoekers dicteerden nu de wet en vlak voor rust keken we bijna tegen een dubbele achterstand aan. Gelukkig voor VCE stierf de knal aan de buitenkant van de paal.
De scheidsrechter van dienst, zelden iemand met zoveel plezier zijn hobby zien uitoefenen, bracht het verlossende fluitsignaal om te gaan rusten: hoog tijd om de koppen bij elkaar te steken in de kleedkamer.

Ook in de 2de helft hetzelfde spelbeeld: VCE kreeg het middenveld maar niet in handen, vooraan zaten onze aanvallers in de tang van een sterk verdedigend Nazareth en onze verdediging had zijn handen meer dan vol met de aanvallende kwaliteiten van de bezoekers.
Hopen dus dat we net als vorige week plots zouden wakker schieten, maar daar besloot een ingevallen jonkie van Nazareth anders over: met een heerlijke knal in de winkelhaak bezorgde hij VCE een dubbele achterstand: 0 - 2 na 55 min!
De kelk dan maar tot op de bodem ledigen: nog eens 5min later was 1 van de bezoekers sneller op de bal dan onze doelman en kon zo simpel de 0 - 3 aantekenen na 61 min!
Het laatste halfuur was er dan toch wat beterschap te zien: Jelle mocht voor het eerst dit seizoen speelminuten verzamelen in het 1ste elftal en zorgde meteen voor meer evenwicht in het middenveld. Bij Nazareth hoefde het natuurlijk allemaal niet echt meer waardoor we in de slotfase dan toch enkele kansen bijeen gevoetbald kregen. Dries kon enkele keren dreigen uit de 2de lijn, Alex was dicht bij een doelpunt en de ingevallen Kevin (op de rechtsvoor, jawel!! Zijn luidruchtige fans zagen het graag gebeuren) zag zijn buffelstoot nog onterecht gestopt worden wegens buitenspel!

0 - 3 dus, een verdiende overwinning voor Nazareth-Eke B. Net als vorig jaar een complete offday, nu helaas op eigen veld. Hadden we vorige week nog genoeg aan een goed slotkwartier om de 3 punten binnen te halen, was de wedstrijd nu al lang gespeeld voor dat slotkwartier.

Het zal nu vooral zaak zijn om deze opdoffer in groep te verwerken, hard te trainen, de oorzaak individueel elk bij zichzelf te zoeken ipv anderen de vinger te wijzen en zaterdag iets recht te zetten op het veld van Munkzwalm B.

Laten we hopen dat ik dergelijke verslagen niet meer hoef neer te schrijven dit seizoen en om positief te eindigen: iedereen staat terug met de voetjes op de grond, een verloren veldslag is nog geen verloren oorlog en de beste ploegen hebben wel eens een offday (al slaagt den beste ploeg van 't land er wel nog in om dit in minuut 98 recht te zetten.)

Supporters, we rekenen op jullie talrijke steun zaterdag om terug aan te knopen met een overwinning!